Pages

Search This Blog

23 Şubat 2011 Çarşamba

Şeytan Kime Arkadas Olur?

Şeytan, insanın azaba uğramasına neden olur.Fakat kul, Allah'ın emirlerini yapar ve yasaklarından kaçarsa şeytan ondan uzaklaşır, ona yaklaşamaz. Böylece kul, kalkan ile düşmanın silahından kurtulan kimse gibi, onun fitnesinden kurtulur.

Allahu Teala nereden yiyip nerede içtiğine dikkat etmeyeni hangi kapıdan cehenneme girdireceğine bakmaz.Kul bunlara dikkat ederse şeytan ondan ümidi keser, Allahü Teala'nın rahmeti ve yardımı ile selamete erer.

Kul bunları yapmaz ise şeytan onu daima takip edip kalbine ve letaifine vesvese verir. Onun dostu ve arkadaşı olur.Ayet-i kerimede "Ve her kim Rahman'ın zikrinden gaflette bulunur, görmezlikten gelirsen biz ona bir şeytan sardırırız ( musallat ederiz ). Artık o ona arkadaştır."(Zuhruf Suresi, ayet 36) buyrulmuştur.

Şeytan insan bazan namazda vesvese verir, bazan nefsin hoşuna giden boş vaatlarda bulunur, hayırlara koşmasına, sünnet ve vacibleri işlemesine , ibadetlerini ve nafileleri yapmasına engel olur.Böylece hem dünya hem ahireti ziyane uğrar da kıyamette şeytanla beraber haşrolunur. Şayet son nefeste imanını muhafaza edemezse kıyamet gününde şeytan, Firavun , Haman ve Karun'la beraber edebi olarak cehennemde kalır.

İmanımızı kaybetmekten, gizlide ve açıkta şeytana uymaktan Allah'a sığınırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

< >