Pages

Search This Blog

28 Nisan 2011 Perşembe

Biz Evrenin Neresindeyiz!

     Kusursuz bir şekilde ve muhteşem bir dizilişi , planı, grafitasyonu bulunan, içinde yaşamamız için her şeyi için barındıran ve muhafaza eden veya zamana bağlı olarak üreten ve yenileyen Dünya'mız sizce evrende nerede yer alıyor ? Aşağı eklemiş olduğum video Amerika Doğal Müzesinin hazırlamış olduğu ve bizim sorumuza en güzel cevaplardan birini vermektedir. Dünya'dan başlayan serüven evrende son ulaşılabilen bölümü kadar devam etmektedir. Video Asya’nın dağınık coğrafyaya sahip olan Himalaya ve Tibet’ten  başlamakta ve insanın ulaşabileceği en son evren katmanına, noktasına kadar devam etmektedir. Dünyadan bu uzaklaşma ışık hızı ile gerçekleşmektedir. Neden ışık hızı ile yapıldığını ise video izlediğinizde anlayacaksınız.

    Video izledikten sonra insanın ne kadar aciz olduğunu Yaratanın ( Rabbimin ) ne derece büyük olduğunu bir kez daha kalın çizgilerle altını çizerek anladım .Rab'bim Kur'an'ı Kerim'de Rahman Suresinde " Ey cin ve insan toplulukları ! Göklerin ve yerin uçlarından bucaklarından geçip gitmeye gücünüz yeterse geçip gidin." buyurmaktadır. 1400 sene önce inen Nuru Kelam'a bir bakın hele! Günümüz teknolojisi ile elde etmiş olduğumuz şu video Rabbimizi nasıl doğruluyor. Allah yaratmış olduğu her şeyden muhakkak haberdardır. Bize de bunu Kur'an da nasıl da açılıyor.

    Şuan ki teknoloji ile evrenin tam büyüklüğü bilinemektedir. .İzlemiş olduğunuz videoda da ancak evrende ulaştığımız son noktaları göstermektedir. Ayetin devamımda ise " Büyük bir güç olmadan geçip gidemezsiniz." buyurmakta. Aslından evrenin büyüklüğü veya genişliğini anlamak ve keşfetmek için Kur'an'a bakmak yeterlidir. Bakmaktan kastım ise Kur'an'ı anlayabilmek ve O'nu idrak edebilmek olduğunu söylemek istiyorum.Buna bir örnek vermek istiyorum;

    Düşünün ki daha dünyamız keşfedilmemiş ve dünyamızın bir çok yeri bilinmiyor. Bırakın dünyamızın bulunmamış , bilinmeyen yerlerini dünya şekli hakkında bile net ve doğru bir görüş yokken Osmanlı Döneminde yer yaşamış olan, ünlü Osmanlı Deniz Kaptanlarından Piri reis Dünya Haritasını çizegeliyor.Bilmediği dünyayı , tam olarak görmediği dünyayı nasıl oluyorda gerçeğine yakın olarak çizebiliyor.
 Bu örnek konu için tam doğru bir örnek oldu mu bilmiyorum fakat aklıma ilk gelen örnek olması nedeniyle vermek istedim.
Kendi düşüncem kocaman bir sıfır olan insan , Sonsuz güç sahip olan Allah'a teslimiyetini göstermelidir.Acizliğini ve muhtaçlığını dile getirmelidir ve Hamd etmelidir. Şükretmelidir !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

< >