Pages

Search This Blog

8 Temmuz 2011 Cuma

Kıyamet Günü ve Yeniden Dirilme


Kıyamet Suresi Resmi

İslam inancına göre evrendeki düzenin bozulup her şeyin yok olması ve bütün insanların yeniden dirilerek mahşere yönelmesine kıyamet denir.Buna göre,genel bir yok oluş, yeniden diriliş, hesap, cennet ve cehennem gibi olaylar kıyamet ile birlikte zikredilmektedir.

Kur'an kıyamet sık sık hatırlatır.Kesin olarak gerçekleşeceğini(Hicr,15/85),dehşetine ve zorluğuna ne göklerin ne de yerlerin dayanamaycağı,ansızın gelecek bir olay (Araf,7/187) olduğunu bildirir.
Kur'an-ı Kerim'de tasvir edilen şekliyle, kıyamet korkunç bir ses ve sarsıntı ile başlayacak, bütün kainat ve içindekiler yok olacak.Allah'ın dilemesiyle bütün canlılar tekrar dirilecek ayağa kalkacaklardır(Zümer,39/68). Yeniden diriliş ve toplanışın ardından amel defterleri dağıtılacak, iyilik ve günahların hesabı sorulacak, bunun neticesinde inanıp iyi amel işleyenler cennet'e, kafirler cehennem'e gönderilecektir.

Kur'an, kıyamet gününün kesinliğine,yakınlığına,oluş biçimine ilişkin ayetle sunduğunu halde zamanı konusunda hiç bir açıklama yapmaz.Kıyametin,Allah'ın dilemesine bağlı olduğunu ve O'dan başka hiç kimsenin bilgisi olmadığını bildirir (Lokman,31/34).

Etiketler;
kıyamet nedir, kıyamet suresi resmi, kıyamet ile ilgili ayetler, Kur'ande kıyamet geçen yerler, kıyametin gelişi, kıyamet ne zaman gelecek, kıyamet ne zaman olacaktır, Kur'an da kıyamet ne zaman, yeniden dirilmemek, kıyamet ve cennet cehennem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

< >