Pages

Search This Blog

14 Temmuz 2011 Perşembe

Berat Kandilininde Okunan Dualar


Berat Gecesinde okunacak güzel bir dua 1:
“Bismillâhirrahmanirrahim. Eûzu bi-afvike min ikâbike ve eûzu bi-ridâke min sahatike ve eûzu bike minke celle vechuke lâ-uhsî senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsike.”
Duanın Anlamı:
“Ya Rabbi, cezandan affına sığınırım, gazabından rızana sığınırım, senden sana sığınırım, Zatın yücedir, seni övmek için kelime bulamıyorum, Sen kendini övdüğün gibisin.”
erat Gecesinde okunacak güzel bir dua 2:
“Allahümme in künte ketebte ismi şekiyyen fi divanil’ eşkiya femhuhü.Vektübni fi divanissüadai. Ve in künte ketebe ismi saiden fi divanis’süadai fesbüthü. Feinneke kulte fi kitabikel’kerim: Yemhullahü ma yeşaü veyüsbitü ve indehü ümmül-kitab.”
Bu dua Berat kandilinde okunur. Herkim budua ile Cenab-i Hakk’a niyaz edip günahlarindan bagislanmasini isterse ALLAH’ü Teala af eder bagislar. Ve iyi kimselerin divaninda adi yazilir.Bu duayi okuyan kimselere pek cok sevab ve mükafat verilecegini Hz.Ömer Peygamberimizden rivayet etmistir.
Etiketler;

Berat Gecesinde Hangi Duaları Okumalıyız, berat gecesi duaları, berat gecesi okunan dualar nelerdir, kandil gecesi duaları, kandil duaları, kandil gecesinden yapılan dualar

Kaynak;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

< >